LANGUAGE

KARRIER

A PHOENIX EZOTERIKUS ISKOLA TANFOLYAMSZERVEZŐKET KERES.

Sok embert ismersz? Jól kommunikálsz? Legyél Te is tanfolyamszervező csapatunk tagja!

Tanfolyam szervezőket keres a PHOENIX EZOTERIKUS ISKOLA tanfolyamai szervezéséhez!
Az ideális jelölt agilis, önálló munkavégzésre képes, megbízható és hatékony tagja tud és akar lenni a csapatnak.

Jelentkezés feltételei: - jó kommunikációs készség
- rátermettség
- precizitás

Amit nyújtani tudunk: - kötetlen munkaidő
- akár otthonról is végezhető
- tisztán jutalékos fizetés

Jelentkezés: Az önéletrajzodat és motivációs leveledet a phoenixiskola01@gmail.com címre várjuk!

Friss topikok

Milyen gyakran meditáljunk?

Előkészületek a meditációhoz

Meditáció előtt mindig jót tesz, ha lezuhanyozunk, vagy egyszerűen csak felfrissítjük az arcunkat. Különösen érvényes ez a kora reggeli meditációkor, amikor a felkelés után a visszaalvás veszélye fenyeget. Meggyújthatunk egy füstölőt, gyertyát.

 

 

Meditáció előtt lehet-e egyéb tevékenységet végezni?

A reggeli meditáció előtt nem ajánlatos házi vagy irodai munkát végezni, mert ilyenkor a meditációban is ezzel fogunk foglalkozni. A zuhanyzás jót tesz, a víz tisztító hatással bír. Az is jó, ha egy-két tornagyakorlatot végzünk, ez is éberebbé tesz bennünket.

Ha kihagyunk egy meditációs szakaszt, akkor azt pótoljuk-e be később?

Ha általában fél órákat szoktál meditálni és ehelyett pótlásként 1-2 órát szeretnél, a fizikai elméd nem fogja feltehetőleg bírni. Ha valaki kihagyja a reggelit és az ebédet, akkor este nem fogja egyszerre megenni a reggelijét, az ebédjét és a vacsoráját, mert a gyomra nem bírná.

Ha tényleg komolyan gondolod a meditálást, akkor naponta legalább egyszer meditálnod kell. Lehet reggel, délben és este is meditálni. A reggeli és esti meditációk lehetnek hosszabbak, 15-30 percesek, ha lehetősünk van délben meditálni, az akár 5-10 perces is lehet.

A napi egyszeri elmélyült meditáció sokkal többet ér, mintha 5-6-szor leülünk és nem csinálunk semmit. Fontos lenne az is, hogy kijelöljünk egy időpontot és minden nap akkor üljünk le meditálni.

Ha egy-két alkalmat kihagyunk azt mondván, ma fáradt vagyok, majd holnap, akkor előbb-utóbb ez újra meg fog ismétlődni és rendszerré válik. A rendszeres és pontos meditációt követően észre fogod venni saját fejlődésedet. Ha minden nap lelkiismeretesen, időben ülsz le meditálni, akkor egy idő után majd bármikor és bármilyen tevékenység közben tudsz majd meditálni és nem lesz szükséged fix időpontra.

Végül akár 24 órán át is tudsz majd meditálni, akár beszélgetés vagy más teendők végzése közben, de ehhez sok éves gyakorlásra van szükség.

Ha nem meditálunk rendszeresen, a tudatunk mindig veszít valamit képességéből, mint amennyit előre léphetett volna.

Ehetünk-e meditáció előtt?

Közvetlenül nem jó, ha evés után meditálunk, mert ilyenkor mind a testünk mind a tudatunk elnehezedik, ekkor pedig nem lesz hatékony a meditációnk. Tanácsos mindig üres gyomorral meditálni, s az étkezés és a meditáció között igyekezzünk legalább 2 óra pihenőidőt hagyni. Ha az éhségünk erőt vesz rajtunk, akkor a meditáció megkezdése előtt egy pohár gyümölcslevet el lehet fogyasztani.

Szükséges-e böjtölni, ha tartósan meditálni szeretnénk?

Nem szükséges böjtölni. A böjt bár tisztít bennünket, de túlzásba sem szabad vinni. Havi 1 nap ajánlott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phoenixiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr771763746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása